Skip to content
Increase font size Decrease font size Default font size

Jánoshalmi Kistérségi Egészségügyi Központ Nonprofit Közhasznú Kft.

EFOP-1.8.20-17

Related image

 

 

 

 

 

2018.10.26.

Jánoshalmi Kistérségi Egészségügyi Központ nonprofit közhasznú kft.


Sajtóközlemény

LELKI EGÉSZSÉG FUNKCIÓVAL BŐVÜL AZ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI IRODA

 

A Jánoshalmi Kistérségi Egészségügyi Központ Nonprofit Közhasznú Kft. az EFOP-1.8.20-17 kódszámú „Az alapellátás és népegészségügy rendszerének átfogó fejlesztése – népegészségügy helyi kapacitás fejlesztése a mentális egészség területén” elnevezésű konstrukció keretében 40 millió Forint 100%-os mértékű vissza nem térítendő támogatást nyert el. A projekt keretében a fókusz a lakosság lelki egészségi állapotának javítására kerül, tekintettel arra, hogy a mentális megbetegedések aránya térségünkben is számottevő.

 

A Jánoshalmi Kistérségi Egészségügyi Központ Nonprofit Közhasznú Kft. több mint 7 éve, 2010 decembere óta nyújt területi ellátási kötelezettséggel közfinanszírozott járóbeteg-ellátást, jelenleg heti 266 szakorvosi és 85 nem szakorvosi órában 20 szakmában a Jánoshalmi Járás 16.433 lakosának és működteti 2013 óta sikeresen a Jánoshalmi Egészségfejlesztési Irodát (továbbiakban EFI iroda).

Az EFOP-1.8.20-17-2017-00035 azonosítószámú „A lelket kell meggyógyítani ahhoz, hogy a sejtek egészségesek legyenek” című projekt keretében az EFI iroda szolgáltatási palettája bővül a mentális egészséggel kapcsolatos szakterületekre, ezáltal fontos feladatává válik a mentális egészség megőrzése, valamint a mentális egészségi problémák korai felismerése és a páciensek ellátórendszerrel való összekapcsolását, ellátását lehetővé tevő egészségfejlesztési, betegségmegelőzési tevékenységek végzése.

A 40 millió Forint európai uniós támogatásból megvalósuló programok célcsoportja a mentális egészség szempontjából sérülékeny csoportok és a mentális betegségek tekintetében kockázati csoportba sorolható személyek.

A projekt tevékenységei hozzájárulnak ahhoz, hogy javuljon a lakosság egészségi állapota, növekedjen a születéskor várható élettartam és az egészségben eltöltött életévek száma, hozzájárul továbbá az ország átfogó népegészségügyi hálózatának kialakításához, és ezen keresztül a lakosság egészségtudatosságának növeléséhez, egészségkultúrájának javításához.

A projekt megvalósításának kezdő időpontja 2018.07.01.

A projekt megvalósításának záró időpontja: 2020.09.28.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.